Snuderne Villy og Nora fortæller om regler for hunde på camper ture

Vi elsker hunde og vores små Firepotede Freelifere glemmer vi aldrig. Her kommer der lidt information fra snuderne Villy og Nora, som tog deres mennesker (Mette og Sven) med til Marokko på vores allerførste Freelifer tur. Skønt, at de vil fortælle lidt om, hvad reglerne er for at rejse i udlandet i autocamper, når man er en hund, der krydser grænser. Og oplever store ting i verdenen!

Forfatter: Mette Lykke Andersen
Fotos: Mette Lykke Andersen og Sven Andersen
Fortalt af Nora og Villy fra autocamperen Hundehuset

Hvordan med hund og autocamper

Hej derude!

Må vi præsentere os selv 🤗

Vi er meget berejste autocamper hunde og elsker det liv. Vores mennesker er kloge og flinke, men ikke altid helt lovlydige. Der er så mange regler, ofte meget forskellige fra land til land, om hvordan og hvor vi skal opholde os i autocamperen!

Villy og Nora i Marokko

Bur, fastspænding, sele og så videre. Vi befinder os foran fødderne ved passager forsædet eller ligger mellem forsæderne, når vi kører, så den del må i så selv finde ud af!

Når vi rejser, har vi stort set alt vores tørkost med til hele turen. Ingen orker dårlig mave fra ny kost.

Hund og autocamper og vanlife

Vi har begge to vores hundepas. Rabies vaccinationen, er den, der får mest opmærksomhed. Vi overholder vores dyrlæges anbefalinger. Aldrig give den senere end påtegnet, hellere tidligere. Vi har fået taget en blodprøve (rabies titer) der viser om vores rabies vaccination er ok. Det var lidt små dyrt, men er blodprøven ok og hvis vaccinen fremadrettet gives rettidigt, er det en engangsudgift.

Visse lande kræver ormekur, blandt andet Norge, Irland, England. Her er det vigtigt at overholde reglerne. Ormekuren er en pillekur, der skal gives tidligst 5 døgn før og senest 1 døgn før man kommer ind i landet. Fødevarestyrelsen har tjek på hvilke lande der kræver det. Pillerne skal gives af dyrlægen og det skal indføres i passet.

Hund og dyrlæge og regler med rejser

Vi skal selvfølgelig også være chippet til identifikation. Vores mennesker har desuden altid ormekur med, når vi rejser sydpå. Det får vi 2-3 dage før vi rammer DK og så efter 14 dage. Dette er for ikke at bringe noget “snavs” med hjem sydfra. Dette involverer ikke dyrlæge eller yderlige omkostninger end pillerne.

Når vi rejser sydpå til varmen, får vi altid loppemidlet Bayvantic , som er en pipette, der dryppes på huden i nakken. Den virker mod lopper og flåter, men særdeles er den rappellerende ( afvisende) på sandfluer. Disse små banditter kan overføre sygdommen Lasmania, som ikke er et godt bekendtskab!

Vi har to små plastik mundkurve med i camperen. Har oplevet, at få brug for dem i offentlig transport og i kabine lifte.

Hundene sydpå er generelt venlige, hvis det virker utrygt, er der 2 råd. Enten kyl en håndfuld af vores tørkost efter dem, så går de efter det, eller lav et kaste hånd tegn, så plejer de også at trække sig. Mange steder får de tit kastet sten efter sig. Det er vi ikke så meget for.

Villy og Nora på opdagelse og eventyr

At vi er med, giver selvfølgelig nogle gange nogle udfordringer. Er der rigtig varmt og er der en oplevelse, der tager lang tid, så skiftes “mor og far” til at blive hjemme i camperen i stedet for at vi kommer med på tur! Varm asfalt, hundefrie udstillinger og steder, hvor der ikke er sjovt for os hunde! Sådan er livet, men de “gamle” vil ikke undvære vores selskab! Så I skal selvfølgelig bare insistere på, at I vil med på tur!

Hunde elsker autocamper livet

Rigtig god fornøjelse fra Villy og Nora der kører i HUNDEHUSET ❤️

Ps. Vores mennesker, Mette og Sven er ikke dyrlæger, men sørger for alt det praktiske, vi hygger os bare!

2 kommentarer til “Snuderne Villy og Nora fortæller om regler for hunde på camper ture”

  1. Tusind tak for en god oversigt/huskeliste.
    Jeg har rejst alene med Frida ( labrador) i 13 år og rejser nu med Zoa på tredje år, i Camper.
    Min oplevelse er at Italien er Europas bedste og mest hundevenlige land at rejse i, hvor hunde er SÅ velkomne.
    Til oktober glæder vi os til at opleve Marokko.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: