Print Friendly, PDF & Email
morocco, camel, desert-5271734.jpg

MAROKKO AUTOCAMPER RUNDREJSE
09 OKTOBER 2024 TIL 05 NOVEMBER 2024

FANTASTISK 28 DAGES AUTOCAMPER TUR I MAROKKO – ET EVENTYR DU ALDRIG GLEMMER

Denne autocamper rundrejse vil give dig det bedste af Marokko. Vi kommer forbi landets smukkeste steder og besøger også små ukendte seværdigheder, som vi selv har fundet frem til gennem årene.

Vi, Annemette og Kim, har rejst alene i autocamper i Nordafrika i en del år og har et meget detaljeret kendskab til Marokko – og siden hen har vi haft flere fantastiske Freelifer fællesture. Vi planlægger og booker alt – alle camping, færger, seværdigheder, lækre madoplevelser med mere. Selv vores guidede ture har vi personligt undersøgt og skræddersyet for at få det allerbedste med.

Du skal bare slappe af, rulle med og nyde fællesskabet. Det er en rundrejse med danske turledere, der begynder og slutter i Europa – en rejse vi aldrig glemmer.

◻ DU KAN KØRE I AUTOCAMPER ELLER VAN
◻ TUREN VARER 28 DAGE OG CIRKA 2800 KM
◻ ALT ER PLANLAGT OG BOOKET FOR DIG
◻ DANSKE TURLEDERE ER MED HELE VEJEN

◻ MAX ANTAL AUTOCAMPERE ER 16
◻ HUNDE OG ANDRE KÆLEDYR ER VELKOMNE
◻ DU MODTAGER DETALJERET REJSEBOG
◻ KØR I FÆLLESSKAB – I DIT EGET TEMPO

Så vel tilrettelagt tur skal man vist lede længe efter. Forarbejdet var gjort til UG. Alt klappede og fungerede.” – Mette

Vores eventyr starter, når vi sammen forlader det europæiske kontinent for at sejle mod Afrika. På rundrejsen kører vi til unikke oplevelser, hvor vi besøger Kongebyer og Saharas Ørken, følger Middelhavet og Atlanterhavets kyster, og krydser storbyer som Casablanca og Marrakesh på vores vej.

Vores sanser bliver fyldt med dufte og synsindtryk både i landskabet – og i de gamle medina og souks, hvor håndværkere stadig arbejder med træ, keramik, tekstil, læder og metal – som de har gjort i hundrede år.

Der er flere fridage på turen, hvor alle selv kan vælge til eller fra. Det er lige så vigtigt at slappe af – og kunne nå at fordøje oplevelserne – som det er at se verden omkring os.

Vi glæder os til at møde jer og tage jer med på vores tur sammen. Det er en enestående chance for at få en uforglemmelig oplevelse med din autocamper i Afrika!

“Så er vi landet i Spanien. Rigtig go tur hjem til alle, og 1000 tak for 28 uforglemmelige dage!” – Mariane

DIN REJSE INKLUDERER
 • Tur + retur færgebillet Spanien/Marokko inklusive autocamper, personer og kæledyr
 • Alle campingovernatninger på rundrejsens 28 dage, inklusive strøm
 • Byrundvisning i Kongebyen Fes med danske turledere og lokal engelsk talende guide, privatbusser, seværdigheder entre og frokost
 • Byrundvisning i Kongebyen Marrakesh med danske turledere og lokal engelsk talende guide, privatbusser, seværdigheder entre og frokost
 • Byrundvisning i Den Blå By Chefchaouen med taxa med danske turleder og tre retters menu på lokal restaurant
 • Der er desuden flere byture, både store og små steder.
 • Udflugt til smukke vandfalde i Rifbjergene med taxa, danske turledere, og lokal mynte te
 • Beduin dromedar ridetur ud i Saharas ørken
 • Rundvisning i Dadel plantage med danske turledere og lokal engelsktalende guide
 • Rundvisning i marokkansk keramik fabrik, hvor vi ser den traditionelle håndlavede metode
 • Tur til kvinde kooperativ, der laver økologisk argan olie af høj kvalitet og andre lokale varer
 • Rundvisning ved læder butik, hvor vi ser læder garveri og hører om den naturlige process af fremstilling af lædervarer
 • Flere fælles middage og frokoster på autentiske og udvalgte restauranter på rundrejsen, så vi smager på forskellige regioners køkkener
 • Turledere byder også på vin og tapas i Sahara ørkenen og andre skønne ting, som eksempelvis:
  Happy Hour på camping, hvor den kendte cocktail (fra filmen Casablanca) serveres af turledere
  Marokkansk vinsmagning første dag vi er fremme og på plads i Marokko
  Snack, vin og fælles aftensmad den sidste aften i Marokko før vi laver langbord og hygger sammen
 • Rundvisning i internationalt filmstudie, hvor blandt andet Elizabeth Taylors Kleopatra er filmet
 • Rejsebog med detaljeret information omkring rute, inklusive GPS koordinator, camping lokationer og rutebeskrivelser
 • 28 dage med danske turledere, der er med hele rundrejsen fra og til Spanien
 • Turledere har dagligt informationsmøde (deltagelse er frivillig som med alt andet)
 • Med mellemrum inviterer vi til langbord, så vi alle kan hygge os samlet – her medbringer man egne retter
 • Drikkepenge til restaurantbesøg, buschauffører, guider, med mere er inkluderet i rejsen og håndteres af turledere
REJSENS PRIS

STANDARD PRIS PR. PERSON
12.800 DKK

Standard pris pr. person, når man rejser 2 personer i 1 autocamper

TILLÆG FOR SOLO REJSENDE
5.800 DKK

Kører man 1 person i 1 autocamper betaler man standard pris + solo tillæg

REJSE PROGRAM

Uge 1 – Sydspanien og det nordlige Marokko
Vi mødes alle i Spanien på rejsens første dag. Her har vi booket en dejlig campingplads, hvor vi om eftermiddagen holder infomøde. Det giver alle mulighed for at hilse på hinanden, og vi gennemgår rejsen og det udleverede materiale. Der er også god tid til spørgsmål af alle slags. Vi kan slappe af om aftenen velvidende, at vi er klar til at tage på tur sammen.

Vores campingplads er ikke langt fra færgen og om morgenen kører vi samlet afsted til afgang. Vi kommer til Marokko efter 1½ times sejlads, hvor vi på turen har chance for at se delfiner, grindehvaler eller klumpfisk fra dækket.

Vel ankommet til Marokko følger vi kysten og vejen går endda forbi et indkøbssted, hvor vi kan købe vin, øl og andre goder – før vi lander på vores første campingplads ved Marokkos Blå By. Mange mener, at denne lille by har landets smukkeste medina og det føles godt at fortabe sig i de små, kulørte passager. Vi bliver her et par overnatninger og har god mulighed for at slappe af og komme lidt på plads.

Vi er landet i Marokko. Turledere byder på marokkansk vinsmagning, når vi alle samles til infomøde samme dag. Vores eventyr er begyndt!

Efter nogle dage, ruller vi videre mod vores første kongeby ud af de fire der findes i Marokko. Indtryk langs vejene er mange og vi vil hver især få helt forskellige oplevelser i form af farver, arkitektur, hverdagsliv, æsler og geder, markeder og vejboder med mere.

Vores rute fører os tilbage til det gamle romerrige, hvor du kan stoppe ved Volubilis (UNESCO site med over 2000 år gamle velbevarede ruiner), før vi lander ved Kongebyen Fes. Den gamle bydel i Fes er særligt kendt for kunsthåndværk og det er en stor oplevelse at gå gennem gyderne, se læder garverierne, keramik fabrikken, og de kæmpemæssige kar til indfarvning af læder. Vi byder på frokost på en rooftop restaurant, hvor vi nyder en stille pause oppe over de små travle gyder i medinanen nedenfor os.

Uge 2 – Atlas bjergene og Saharas ørken
Vi forlader Fez og kører videre på vores rundrejse mod syd. Vi kommer til Mellem Atlas bjergene og det er muligt at lave et lille stop for at se aberne i de store cederskove undervejs. Palmeoaserne begynder at dukke frem i voksende omfang og vi ender også på en campingplads under palmetræerne, hvor vi får rundvisning i palmelunden og lærer mere om, hvordan de vigtige dadel afgrøder høstes.

I stille tempo fortsætter vores sydlige rute og kan skue Saharas røde bølger foran os. Vi finder frem til vores ørken camping. Her holder vi i ro og mag i flere dage, med udsigt til en af Marokkos største ørken sandklitter, Erg Chebbi. Vi har nået endnu en unik destination i vores eventyr. Dagen er til egen rådighed og kan bruges til at nyde ørkenens storhed og indhente tidens tempo.

Vi har arrangeret en tur på dromedar ryg ud i ørkenen (et sted, dromedarer behandles ordentligt) mens vi er her kan man også selv udforske ørkenen til fods, på dromedar eller i fire-hjulet køretøj. Det er desuden muligt at bestille en overnatning i et berber beduintelt for dem, som vil prøve lidt af nomadelivet. Disse oplevelsesmuligheder kan nemt arrangeres her og vi hjælper med det hele.

Efter nogle få dage i vores lille nomade eksil tager vi afsked med Sahara og kører mod Høje Atlas bjergene, hvor vi først kører ad lange landevejs stræk, der minder om USA’s “Route 66”. Længere mod bjergene føres vi ind i dybe og fantastisk smukke kløfter, hvor vi må bøje hovedet helt bagover for at kunne se toppen af de lodrette klipper. Marokko bliver ved med at overraske på måder vi ikke helt kan tage ind. Det gamle land bærer på store oplevelser.

Herude i den prægtige natur er der også mange andre, der har opdaget, at det Marokko gemmer på er noget helt unikt. Området er en populær lokation for store filmselskaber. Derfor fortsætter vi vores autocamper rejse ind i Hollywoods verden – vi stopper forbi Atlas Studios, hvor vi har arrangeret en rundvisning mellem kulisserne fra kendte film som Ben-Hur, Kleopatra, Game of Thrones og Indiana Jones.

Uge 3 – Marrakesh, medina, bjerge og dale
Gennem det bjergrige landskab kører vi videre til Marrakesh forbi gamle kasbahs. I autocamper besejrer vi Nordafrikas højeste asfalterede bjergpas inden vi når ned til vores hyggelige campingplads uden for storbyen, hvor vi bliver i nogle dage og kan skylle ørkenens og bjergenes støv af ved den lækre pool. Herfra har vi mulighed for afstikkere til det mangfoldige mekka i Marrakesh, når vi lyster. Det er et nyt kapitel i vores eventyrlige fortælling som vi skriver sammen.

Vi har arrangeret guidet tur ind i medinaen i Marrakesh, hvor vi har skræddersyet ruten til de bedste oplevelser og souks, og har tid til at smage lidt på det hele og også har pauser til egen shopping. Storbyen ligger som fyrtårnet for Marokkos eksotiske oplevelser. Kultur, håndværk og gøgl findes overalt i byen – duftene og lydene fra de mange souks og basarer efterlader ingen tvivl om, hvor vi befinder os.

Vi har også senere selv, på egen hånd, mulighed for at dykke dybere ned i de områder, der har fascineret mest, da vi bliver på vores camping oase tæt ved byen et par dage.

Uge 4 – Atlanterhavskysten og storbyer
Atlanterhavet venter forude. Vi er kørt fra Middelhavet, mod ørkenen og bjergkæder. Den første aften vi er ved kysten har vi arrangeret et skønt fællesmåltid, hvor vi sammen har direkte udsigt ud over havet, hvor vi kan se solen gå ned, mens vi nyder vores autentiske marokkanske retter.

Vi fortsætter langs den smukke kyst, hvor havet er i syne næsten hele vej. Er vi heldige, ser vi geder klatre i argan træer, surfere lege ude på bølgerne – og holder du pause og strækker ben, kan du være heldigt at opdage en landskildpadde på din vej.

Vi lander på vores campingplads i et fredet skovområde udenfor en af Marokkos mest idylliske og kreative kystbyer. Her er stille og vi kan slappe helt af et par dage og tage en afstikker ind til den unikke medina, der gemmer sig bag den tykke havnemur mod Atlanten.

Vejen videre hjem mod nord går gennem mange mindre byer og vi overhaler ofte æsler og muldyr, fuldt lastet på vej til de lokale markeder. Vi ser dagligdagen udspille sig, mens vi langsomt kører gennem tæt pakkede landsbyer, hvor de bløde trafikanter har første ret. Der er fantastiske stop langs ruten, hvor vi også passerer Casablanca og hovedstaden, Rabat, på vores vej.

Vores rejse sammen indeholder meget mere end vi kan beskrive på får ord her og den er nu ved at være ved vejs ende.

Senere på dagen lander vi ved kysten ikke langt fra vores færge. Om aftenen samles vi endnu engang og vi byder alle på langbord, vin og snacks på campingpladsen, efterfulgt at fællesmiddag. Vi har haft en uforglemmelig rejse, som nu er ved at være ved vejs ende.

Vi har overnattet vores sidste nat på Autocamper Rundtur Marokko i overskuelig distance fra vores afgang med færge til Spanien. Vi har derfor en rolig morgen, hvor vi får fordøjet vores mange indtryk fra vores eventyr, før vi kører af gode motorveje den korte distance til havnen.

Efter blot halvanden time på havet er vi endnu engang tilbage i en anden virkelighed, efter en vidunderlig tid i Nordafrika. Nu kender vi alle et nyt land og nye venner. Vi har haft et eventyr, som er svært at beskrive for andre og som vi aldrig selv vil glemme.

SPØRGSMÅL & SVAR

Kan en almindelig autocamper køre hele Autocamper Rundrejse Marokko?
Ja, turen køres på asfalterede veje. Der kan forekomme korte passager med solid grusvej, der ikke giver problemer for en almindelig autocamper.

Skal jeg bestille visum til Marokko?
Det er ikke nødvendigt at bestille Visum til Marokko. Man kan rejse i Marokko op til 90 dage, uden visum blot dit pas er gyldigt.

Skal jeg have en forsikring?
Ja. Alle skal sørge for egen rejseforsikring til turen for at kunne deltage. Spørg eventuelt dit forsikringsselskab om du er dækket eller bestil en rejseforsikring hos et rejseforsikringsfirma. Tjek også, hvordan din autocamper er dækket i udlandet før afrejsen.

Er der vejafgifter?
Det er muligt at vælge motorvej nogle gange på ruten. Her betaler du selv et lille beløb i vejafgift.

Skal man have ekstra udstyr med?
Med hensyn til udstyr adskiller Autocamper Rundrejse Marokko sig ikke som sådan fra at rejse i Europa. Derfor er op til den enkelte, hvad man gerne vil have med.

Er der adgang til internet i Marokko?
Allerede ved ankomst til Marokko sørger vi for, at alle rejsende (der ikke har data med til Marokko fra dansk udbyder) kan anskaffe sig et marokkansk simkort, der giver adgang til internet. Desuden er der på campingpladserne ofte mulighed for Wifi.

Hvilken valuta bruges der i Marokko og skal jeg veksle før afrejse?
I Marokko anvendes valutaen Marokkansk Dirham (MAD). Ved ankomst til Tanger Med hjælper vi jer med at få vekslet fra Euro eller Danske Kroner til Dirham. Det kan være en fordel at have kontanter med til dette formål, men der kan også bruges hævekort. Der kan desuden hæves Dirham mange steder undervejs ved bankautomater.

Hvilke dokumenter bør jeg tage med til Marokko?
Det er nødvendigt at medbringe gyldigt pas for alle rejsende + original registreringsattest for autocamperen. Vi sørger naturligvis for, at du modtager din færgebillet ved infomødet i Spanien før afrejse.

Er det nemt at købe dagligvarer og alkohol i Marokko?
På ruten kommer vi løbende forbi markeder, gadeboder, kiosker, samt større shopping centre. Ved alle mindre butikker kan man købe grønt, frugt, mejeri, kødvarer, dåsevarer, rengøringsmidler, toilet ting med mere. Ved de større shoppingcentre er det også muligt at købe alkohol i form af vin og spiritus og øl.

Det er ikke muligt at medtage din drone
Marokko tillader ikke, at man medbringer en drone til indrejse i landet. Denne kan man i så fald blive frataget ved grænsekontrollen.

Hvilke strømstik kan jeg bruge på campingpladserne?
Alle campingpladser, hvor det er muligt, har I strøm inkluderet i jeres overnatning. Her kan i normalt bruge almindelige 220V stik, men der er nogle steder, hvor man skal anvende EU stik.

Hvad hvis jeg vil have trailer med?
Det er muligt at have trailer med og også have en autocamper, der er større end gennemsnittet, men det vil betyde at prisen for rejsen er højere, da der er flere omkostninger i forbindelse med blandt andet færge og campingpladser. Som alle steder, kan det også give en smule besvær med manøvren og plads på veje og campingpladser.

Er det nødvendigt at få en vaccine til rundrejsen?
Der er ikke et krav om vacciner til Marokko. Som altid med anbefaling af vacciner, henviser vi til, at man søger disse oplysninger ved egen læge.

Skal man køre sammen hele tiden?
For at få den bedste oplevelse, så kan du vælge at køre alene eller sammen med et par andre autocampere. Vi anbefaler ikke, at vi alle kører i karavane på grund af, at det trafikmæssigt er ubelejligt. Vi ender altid på samme campingplads, men alle er fri til at følge eget tempo.

Må vi tage vores hund med på turen?
I må gerne tage hund med på turen. Tjek med fødevarestyrelsen omkring krav til hundepasset i god til før afrejse. Det er ikke altid, at dyrlæge informerer om dette, derfor anbefaler vi kontakt til fødevarestyrelsen.

Ændringer kan forekomme før og på turen, men vil ikke have indflydelse på turens helhed.

error: