peel, appetizers, dips-1626976.jpg

MAROKKO AUTOCAMPER RUNDREJSE
14 FEBRUAR 2024 TIL 12 MARTS 2024

FANTASTISK 28 DAGES AUTOCAMPER TUR I MAROKKO – ET EVENTYR DU ALDRIG GLEMMER

Denne autocamper rundrejse vil give dig det bedste af Marokko. Vi kommer forbi landets smukkeste steder og besøger også nogle små ukendte seværdigheder. En rundrejse, der begynder og slutter i Europa.

Vores eventyr starter, når vi sammen forlader Gibraltar klippen på det europæiske kontinent for at sejle mod Nordafrika. Sammen går turen forbi uforglemmelige oplevelser, hvor vi besøger 3 kongebyer i Marokko, vi følger Middelhavet og Atlanterhavets kyster og krydser storbyer som Casablanca, Rabat og Marrakesh på vores vej.

Vores sanser bliver bombarderet med dufte og synsindtryk i de gamle medina og souks, hvor håndværkere stadig arbejder som de har gjort i hundrede år.

◻ DU KAN KØRE I AUTOCAMPER ELLER VAN
◻ TUREN VARER 28 DAGE OG CIRKA 2800 KM
◻ ALT ER PLANLAGT OG BOOKET FOR DIG
◻ DANSKE TURLEDERE MED HELE RUTEN

◻ MAX ANTAL AUTOCAMPERE ER 15
◻ HUNDE OG ANDRE KÆLEDYR ER VELKOMNE
◻ DU MODTAGER DETALJERET REJSEBOG
◻ KØR I FÆLLESSKAB, MEN FRIT I EGET TEMPO

“I er de bedste turleder som har vist det smukke og dejlige Marokko frem. Vi håber vi kan få lov at være med på jeres rejser fremover og at vi mødes igen” -Karin

Det fortryllende marokkanske landskab byder på både bjerge, kløfter og skove, og vi ser også Saharas røde bølger komme mod os på ruten.

Vores campingplads i ørkenen ligger helt ud til sandet. Intet er mellem os og ørkenen. En oplevelse for livet. Og under solens hede, gør det bestemt ikke noget, at vi har en pool vi kan dyppe os i.

På Autocamper Rundrejse Marokko vil du hver dag fyldes med nye synsindtryk fra ruten vi kører. Vi glæder os til at møde jer og tage jer med på vores tur sammen.

Det er en enestående chance for at få en uforglemmelig oplevelse!

Denne tur er fuldt booket. Tilmelding er ikke længere mulig
Det er stadig muligt at tilmelde sig Marokko turen på andre tidspunkter

“Hvor har vi haft en fantastisk tur. Tusind tak for at skabe en uforglemmelig rejse. Vi hyggede os så meget. Sikke et land!” – Mette

DIN REJSE INKLUDERER
 • Tur + retur færgebillet Spanien/Marokko inklusive autocamper og personer (og kæledyr)
 • 1 x overnatning på campingplads i Spanien dagen før afrejse, inklusive sangria, vin, øl eller kaffe til infomøde
 • 26 x camping overnatninger i Marokko på rundrejsen
 • 3 x byrundtur med guide – inklusive transport : Fez, Casablanca og to i Marrakesh
 • Formiddags udflugt til de smukke, små vandfalde i Rifbjergene med taxa
 • 1 x Rundvisning i en aktiv dadel plantage efterfulgt af traditionel musik ved langbord
 • Formiddags nomade dromedar ridetur i Saharas røde sandklitter
 • Turledere byder også på vin og tapas i Sahara ørkenen
 • 1 x Entre og rundvisning i internationalt filmstudie, hvor blandt andet Elizabeth Taylors Kleopatra er filmet
 • 5 x middage eller frokoster på autentiske og udvalgte restauranter
 • Privat bus transport tur/retur til den smukke havneby Essaouira
 • Tilbyder den kendte Rick’s Cafe cocktail (fra filmen Casablanca) til happy hour på campingpladsen ved Casablanca
 • Marokkansk vinsmagning første dag vi er fremme og på plads i Marokko
 • Snack og Vin sidste aften i Marokko inden vi hygger sammen ved langbord
 • 1 x rejsebog med detaljeret information omkring rute, inklusive GPS koordinator, camping lokationer og rutebeskrivelser
 • 28 dage med danske turledere, der er med hele rundrejsen fra Spanien.
 • Turledere har dagligt informationsmøde (deltagelse er frivillig som med alt andet)
 • Med mellemrum inviterer vi til langbord på campingpladserne, så vi alle kan hygge i Freelifer familien
REJSENS PRIS

STANDARD PRIS PR. PERSON
11.200 DKK

Standard pris pr. person, når man rejser 2 personer i 1 autocamper

TILLÆG FOR SOLO REJSENDE
5.800 DKK

Kører man 1 person i 1 autocamper betaler man standard pris + solo tillæg

REJSE PROGRAM

Uge 1 – Sydspanien og det nordlige Marokko
Vi mødes alle i Spanien på rejsens første dag. Her har vi reserveret plads til jer på en dejlig campingplads, hvor vi senere på dagen holder infomøde. Det giver alle mulighed for at hilse på hinanden og vi gennemgår rejsen og det udleveret materiale. Vi kan slappe af om aftenen velvidende, at vi er klar til at tage på tur sammen.

Vores campingplads er ikke langt fra færgen og om morgenen kører vi samlet afsted til afgang. Vi ankommer til Marokko efter 1½ times sejlads, hvor vi på turen har chance for at se delfiner, grindehvaler og klumpfisk fra dækket.

Vel ankommet til Marokko følger vi kysten og vejen går endda forbi et indkøbssted, hvor vi kan købe vin, øl og andre goder – før vi lander på vores første campingplads ved Marokkos Blå By. Mange mener, at denne lille by har landets smukkeste medina og det føles godt at fortabe sig i de små, kulørte passager. Vi bliver her et par overnatninger og har god mulighed for at slappe af og komme lidt på plads.

Vi er landet i Marokko. Jeres turledere byder på marokkansk vinsmagning, når vi alle samles til infomøde samme dag. Vores eventyr er begyndt!

Vi ruller videre mod vores første kongeby ud af landets fire. Indtryk langs vejene er mange og vi vil hver især få helt forskellige oplevelser i form af farver, arkitektur, hverdagsliv, æsler og geder, markeder og vejboder med mere.

Vores rute fører os gennem et spændende og afvekslende landskab til den stolte kongeby Fes. Den gamle bydel i Fes er særligt kendt for kunsthåndværk og det er en stor oplevelse at se læder garverierne og de kæmpemæssige kar til indfarvning af læder, oplevelsen kan opleves med alle sanser. Vi byder på frokost på en rooftop restaurant, hvor vi nyder en stille pause oppe over de små travle gyder i medinaen under os.

Uge 2 – Atlas bjergene og Saharas ørken
Vi forlader Fez og kører videre på vores rundrejse mod syd. Vi kommer til bjergkæden Mellem Atlas bjergene og det er muligt at lave et lille stop for at se aberne i de store cederskove undervejs. Den imponerende Ziz dal begynder at vise sig mere og mere frem, som vi fortsætter mod syd. Her ser vi palmeoaserne dukke frem i voksende omfang og vi ender også på en campingplads under palmetræerne, hvor vi bliver vist rundt i palmelunden og lærer mere om, hvordan de vigtige dadel afgrøder høstes.

I stille tempo fortsætter vores sydlige rute og vi begynder at kunne skue Saharas røde bølger foran os. Vi finder frem til vores ørken camping. Her holder vi i ro og mag de næste tre dage, med udsigt til en af Marokkos største ørken sandklitter, Erg Chebbi. Vi har nået endnu en unik destination i vores eventyr. Dagen er til egen rådighed og kan bruges til at nyde ørkenens storhed og indhente tidens tempo.

Vi har arrangeret en tur på dromedar ryg ud i ørkenen, mens vi er her og man kan stadig selv udforske ørkenen til fods, på dromedar eller i fire-hjulet køretøj. Det er også muligt at bestille en overnatning i en berber beduintelt for dem, som vil prøve lidt af nomadelivet. Disse oplevelsesmuligheder kan nemt arrangeres her og vi hjælper med det hele. Der kan blive varmt og vi er heldige, at vi er parkeret lige ved kanten af Saharas sand, samtidigt med, at vores campingplads har en kølig pool vi kan nyde under solen.

Efter nogle dage i vores hyggelige nomade eksil tager vi afsked med Sahara og kører mod Høje Atlas bjergene, hvor vi først kører af lange landevejs stræk, der kan minde om USA’s Rute 66. Nærmere mod bjergene føres vi ind i dybe og fantastisk smukke kløfter, hvor vi må bøje hovedet helt bagover for at kunne se toppen af de lodrette klipper. Marokko bliver ved med at overraske på måder vi ikke helt kan tage ind. Det gamle land bærer på store oplevelser.
Herude i den prægtige natur er der også mange andre, der har opdaget, at det Marokko gemmer på er noget helt unikt. Området er en populær lokation for store filmselskaber. Derfor fortsætter vi vores autocamper rejse ind i Hollywoods verden – vi stopper forbi Atlas Studios, hvor vi har arrangeret en rundvisning mellem kulisserne fra kendte film som Ben-Hur, Kleopatra, Game of Thrones og Indiana Jones.

Uge 3 – Marrakesh, medina, bjerge og dale
Gennem det bjergrige landskab kører vi videre til Marrakesh forbi gamle kasbahs. I autocamper besejrer vi Nordafrikas højeste vejbjergpas inden vi når ned til vores hyggelige campingplads udenfor storbyen, hvor vi bliver i nogle dage og kan skylle ørkenens og bjergenes støv af ved den lækre pool. Herfra har vi mulighed for afstikkere til det mangfoldige mekka i Marrakesh når vi lyster. Det er et nyt kapitel i den eventyriske fortælling vi skriver sammen.

Vi har arrangeret guidet tur ind i medinaen i den røde by, Marrakesh, hvor vi finder spændende oplevelser og souks og har tid til at smage lidt på det hele. Storbyen ligger som fyrtårnet for Marokkos eksotiske oplevelser. Kultur, håndværk og gøgl findes overalt i byen – og duftene og lydene fra de mange souks og basarer efterlader ingen tvivl om, hvor vi befinder os. Vi har også senere selv mulighed for at dykke dybere ned i de områder, der har fascineret mest, da vi bliver i vores lille camping oase tæt ved byen i flere dage.

Vi har hygget og slappet af i eget tempo og oplevet alt, hvad Marrakesh kan byde os. Snart efter afgang fra Marrakesh ser vi på lang afstand Nordafrikas højeste bjerg Toubkal, hvor sneen ligger det meste af året. Vi kører fra kanten af De Høje Atlas Bjerge mod Atlanterhavs kysten. Der er mulighed for at stoppe og se en smuk botanisk have og krokodiller, komme op i en moderne svævebane og lande ved en kasbah med udsigt til Agadir. Den første aften vi er ved kysten har vi arrangeret et fællesmåltid, hvor vi sammen har direkte udsigt ud over havet, hvor vi kan se solen gå ned mens vi nyder vores autentiske marokkanske retter. Dagene handler om at opleve udsigt fra autocamperen i eget tempo og nyde det smukke landskab.

Uge 4 – Atlanterhavskysten og storbyer
Vi ruller stille videre mod nord langs kysten og finder flere oplevelser på vores vej. Hver dag er ruten lige, hvad vi hver især gør den til. Men der er et dejligt udvalg af fantastiske muligheder. Vi er kørt fra Middelhavet, mod ørkenen og bjergkæder.

Vi fortsætter langs den smukke kyst, hvor havet er i syne næsten hele vej. Er vi heldige, ser vi geder klatre i argan træer, surfere leger ude på bølgerne; Jimi Hendrix cafeen har måske åbnet og holder du pause og strækker du ben, kan du være heldigt at opdage en landskildpadde på din vej. Vi lander på vores campingplads i et fredet skovområde udenfor en af Marokkos mest idylliske og kreative kystbyer. Her er stille og vi kan slappe helt af et par dage og tage en afstikker ind til den unikke medina, der gemmer sig bag den tykke havnemur mod Atlanten, der blev bygget for 500år siden af Portugiserne.

Vejen videre til Europa mod nord går gennem mange mindre byer og vi overhaler ofte æsler og muldyr, fuldt lastet på vej til de lokale markeder. Vi ser dagligdagen udspille sig, mens vi langsomt kører gennem tæt pakkede landsbyer, hvor de bløde trafikanter har første ret. Vi når frem til vores hyggelige campingplads nord for Casablanca, som kommer til at være vores base i et par dage.

Casablanca – navnet er velkendt og ikke mindst på grund af filmen af samme navn. Vi bliver samlet op fra vores camping og tager sammen på en tur til storbyen. Her kommer vi forbi Rick’s Cafe og ind i den storslåede Hassan II moske, som er en af verdens største moske med kæmpe porte som fra et eventyr.

Vores rejse sammen indeholder meget mere end vi kan beskrive på får ord her og den er nu ved at være ved vejs ende. Vi kører gennem Marokkos hovedstad, Rabat. Her ligger Hassan Tårnet smukt oppe på en lille bakketop, hvor vi får mulighed for at stoppe og kigge os omkring. Udsigten er prægtig og vi kan se hele floden ned til den gamle kasbah.

Tidligt på dagen lander vi i Asilah, en hyggelig lille kystby. I den veludbygget havn kan vi være heldige at se lokale fiske med kastenet efter sardiner i havnen. Asilah har en skøn lille medina og er vores sidste destination før vi næste dag tager med færgen tilbage til Europa. Om aftenen samles vi endnu engang og vi byder alle på vin og snacks på campingpladsen. Vi har haft en uforglemmelig rejse, som nu er ved at være ved vejs ende.

Vi har overnattet vores sidste nat på Autocamper Rundtur Marokko i Asilah, som er i overskuelig distance fra vores afgang med færge i Tanger Med. Vi har derfor en rolig morgen, hvor vi får fordøjet vores mange indtryk fra vores eventyr, før vi kører roligt af gode veje den korte distance til havnen.

Efter blot halvanden time på havet er vi endnu engang tilbage i virkelighedens Europa efter en vidunderlig tid i Nordafrika. Nu kender vi alle et nyt land har fået nye venner. Vi har haft et eventyr, som er svært at beskrive for andre og som vi aldrig selv vil glemme.

PRAKTISK INFO

Kan en almindelig autocamper køre hele Autocamper Rundrejse Marokko?
Ja, turen køres på asfalterede veje. Der kan forekomme korte passager med solid grusvej, der ikke giver problemer for en almindelig autocamper.

Skal jeg bestille visum til Marokko?
Det er ikke nødvendigt at bestille Visum til Marokko. Man kan rejse i Marokko op til 90 dage, uden visum blot dit pas er gyldigt.

Skal jeg have en forsikring?
Ja. Alle skal sørge for egen rejseforsikring til turen for at kunne deltage. Spørg eventuelt dit forsikringsselskab om du er dækket eller bestil en rejseforsikring hos et rejseforsikringsfirma. Tjek også, hvordan din autocamper er dækket i udlandet før afrejsen.

Er der vejafgifter?
Nogle steder på ruten er det muligt at vælge at køre på motorvej. Her betaler du selv et mindre beløb i vejafgift.

Skal man have ekstra udstyr med?
Med hensyn til udstyr adskiller Autocamper Rundrejse Marokko sig ikke som sådan fra at rejse i Europa. Derfor er op til den enkelte, hvad man gerne vil have med.

Er der adgang til internet i Marokko?
Allerede ved ankomst til Marokko sørger vi for, at alle rejsende (der ikke har data med til Marokko fra dansk udbyder) kan anskaffe sig et marokkansk simkort, der giver adgang til internet. Desuden er der på campingpladserne ofte mulighed for Wifi.

Hvilken valuta bruges der i Marokko og skal jeg veksle før afrejse?
I Marokko anvendes valutaen Marokkansk Dirham (MAD). Ved ankomst til Tanger Med, hjælper vi jer med at få vekslet fra Euro eller Danske Kroner til Dirham, hvis I har kontanter med. Der kan også bruges de almindelige bankkort i hæve automaterene til at hæve Dirham. Desuden er det muligt at hæve Dirham mange steder undervejs ved bankautomater.

Hvilke dokumenter bør jeg tage med til færgeafgangen?
Det er nødvendigt at medbringe gyldigt pas for alle rejsende + original registreringsattest for autocamperen. Ved rejsens første infomøde på campingen i Spanien modtager du din færgebillet.

Er det nemt at købe dagligvarer og alkohol i Marokko?
På ruten kommer vi løbende forbi markeder, gadeboder, kiosker, samt større shopping centre. Ved alle mindre butikker kan man købe grønt, frugt, mejeri, kødvarer, dåsevarer, rengøringsmidler, toilet ting med mere. Undervejs på ruten gennem landet har vi fundet steder, hvor det er muligt at købe alkohol i form af vin og spiritus og øl, koordinaterne står i rejsebogen.

Det er ikke muligt at medtage din drone
Marokko tillader ikke, at man medbringer en drone til indrejse i landet. Denne kan man i så fald blive frataget ved grænsekontrollen.

Hvilke strømstik kan jeg bruge på campingpladserne?
Alle campingpladser, hvor det er muligt, har I strøm inkluderet i jeres overnatning. Her kan i normalt bruge almindelige 220V stik, men der er nogle steder, hvor man skal anvende EU stik.

Hvad hvis jeg vil have trailer med?
Det er muligt at have trailer med og også have en autocamper, der er større end gennemsnittet, men det vil betyde at prisen for rejsen er højere, da der er flere omkostninger i forbindelse med blandt andet færge og campingpladser. Som alle steder, kan det også give en smule besvær med manøvren og plads på veje og campingpladser.

Er det nødvendigt at få en vaccine til rundrejsen?
Der er ikke et krav om vacciner til Marokko. Som altid med anbefaling af vacciner, henviser vi til, at man søger disse oplysninger ved egen læge.

Skal man køre sammen hele tiden?
For at få den bedste oplevelse, så kan du vælge at køre alene eller sammen med et par andre autocampere. Vi anbefaler ikke, at vi alle kører i karavane på grund af, at det trafikmæssigt er ubelejligt. Vi ender altid på samme campingplads, men alle er fri til at følge eget tempo.

Må vi tage vores hund med på turen?
I må gerne tage hund med på turen. Tjek med fødevarestyrelsen omkring krav til hundepasset i god til før afrejse. Det er ikke altid, at dyrlæge informerer om dette, derfor anbefaler vi kontakt til fødevarestyrelsen.

Denne tur er fuldt booket, men kig her for at se alle vores ture og andre datoer for Marokko

Ændringer kan forekomme før og på turen, men vil ikke have indflydelse på turens helhed.

Vi opdaterer løbende vores webside med nye rejser .
du kan også holde dig ajour i FB gruppen her

error: