Langtidsparkering og vinteropbevaring – har du tænkt på denne løsning for din camper ?

Hvis du befinder dig et sted i udlandet og der langt til Danmark, er det så altid en god ide at køre hele vejen hjem fra Athen til Aabenrå? Her viser vi dig, at det i stedet er muligt at langtidsparkere og hurtigt og nemt flyve hjem på besøg – og lige så nemt at vende retur til din autocamper, der venter på dig i solen. Her er der tip til vinteropbevaring (langtidsparkering) i Spanien. Det er nemmere end du tror.

Kan jeg langtidsparkere min autocamper i Spanien?

Vi har efterhånden langtidsparkeret vores autocamper i flere forskellige lande. Enten fordi, der var for langt hjem til Danmark og det ville være en skam at køre så mange kilometer frem og tilbage. Andre gange har det været fordi, vi har haft vigtige begivenheder på godt og ondt, der er sket blandt familie og venner. Der kan være mange grunde til, at man får behov for at langtidsparkere i andre lande.

Og kort sagt, så er svaret ja – du kan godt langtidsparkere og vinteropbevare din autocamper i Sydspanien. I denne artikel giver vi tips til hvordan du langtidsparkerer ved Malaga lufthavn og fortæller også om, hvor vi har langtidsparkeret selv og hvad priserne kan ligge på.

Er det risikabelt at have sin autocamper til vinteropbevaring i Spanien?

Der er aldrig sket noget med vores camper, når vi har brugt langtidsparkering / vinteropbevaring i Spanien. Der er så mange der gør det, at der efterhånden er et rigtig stort og sikkert marked for det. Det er ikke alle, der kører fra det nordlige Norge, der synes, at det er lige sjovt hver gang at køre den lange tur ned til syden for at få en smule sol. Så langtidsparkering i Spanien er noget mange bruger og føler er utroligt sikkert.

For hver langtidsparkeringsfirma er det ofte standard, at al udeparkering er et indhegnet område med overvågningskamera og ofte også bemanding 24 timer i døgnet. Vi har tit oplevet, at både sikkerhedsovervågning, 24-timers bemanding, plus forsikring for eventuelle skader er inkluderet i prisen. Alle respektable langtidsparkeringsfirmaer ved godt, hvor vigtig sikkerhed er for kunderne – og for deres egen overlevelse.

Er langtidsparkering udenfor eller inde i en bygning?

De fleste firmaer tilbyder både langtidsparkering eller vinteropbevaring udendørs og indendørs – eller under halvtag. Vil du gerne have din campingvogn, van, varevogn, overlander eller autocamper parkeret indenfor, så koster det generelt mere. Udeparkering er den billigste løsning, så det er op til en selv at finde frem til, hvad der passer bedst for ens egne behov.

Nogle få firmaer har kun den ene mulighed for parkering og det fremgår for det meste af deres webside, hvad de tilbyder. Her kan man lave en google søgning for det område, man gerne vil langtidsparkere i (i dette tilfælde Malaga) og kigge på de forskellige muligheder.

En simpel søgning på Google Maps giver mange muligheder

Man får ofte MERE end blot vinteropbevaring!

Den første gang vi langtidsparkerede for omkring 6 år siden, der handlede det hele blot om, at firmaet ønskede at sørge for sikkerhed og god parkering – og, mange steder også transit til og fra lufthavn, som var et stort plus for os. Vi måtte også overnatte i vores camper før vi skulle op midt om natten til afgang mod lufthavnen, hvilket var endnu et stort plus.

I dag er markedet anderledes, selvom priserne mange steder er nogenlunde de samme. Nu er der også steder, hvor man inkluderer eller for ekstra pris får tilbudt:

 • Overnatning på langtidsparkeringen
 • Transit til og fra lufthavn (uanset tidspunkt på døgnet)
 • Tømme faciliteter til toilet og spildetank (sort og gråt)
 • Påfyldning af vand, når man vender tilbage til sin autocamper igen
 • Toilet forhold på pladsen
 • Brusebad på pladsen man kan bruge, så man ikke fylder på i sin spildevandstank igen
 • Ja, vi har endda fået lov til at stille vores planter hos ejeren, som så vander dem, mens vi er væk
Et firma tilbyder 24 timers overvågning + sikkerhedsport + vand + elektricitet + mekaniker + udlejning af autocampere + gas + og kaffe cafe

Samtidigt er der flere steder, der mod betaling tilbyder, at mens sin bil alligevel holder der, så sørger de for :

 • Tekniske reparationer
 • Rengøring af bilen
 • Og andre behov man eventuelt har (eksempelvis, hvis man skal modtage en pakke til en adresse)

Hvad koster det, at langtidsparkere nær Malaga?

Vi har set mange forskellige priser gennem årene. Vi har benyttet os af denne løsning 4-5 gange og vi har talt med mange, der gør det. Så information har det med at samle sig sammen. Generelt kan en måned koste mellem 60-110 Euro.

Er man i en situation, hvor man decideret har vinteropbevaring – altså, hvor man parkerer sin campingvogn, autocamper, van, varevogn eller overlander i flere måneder, så kan man lige som på campingpladser, få en favorabel pris per måned. Det kan være alt fra 10 til 20 euro lavere (igen, kan det svinge lidt efter, hvor stor efterspørgsel der er på markedet).

Der er forskellige priser og service

Vi anbefaler ikke, at man bruger en masse tid på at søge rundt, men finder man et prisleje man er tilfreds med, så er det en løsning og ikke længere et problem man skal tænke på. Og, så har man støttet den lokale forretning. Vi langtidsparkerer ofte ved mindre firmaer, men ikke altid. Det kommer an på om der er plads også.

Hvad er nogle eksempler på firmaer omkring Malaga, hvor der er langtidsparkerings muligheder?

Nedenstående firmaer, der tilbyder langtidsparkering eller vinteropbevaring for autocampere, campingvogne, vans, overlanders, biler og varevogne er nogle vi enten selv har prøvet eller nogle vi kender har nævnt de har haft en rigtig god oplevelse med.

De fleste svarer på emails, når man skriver på engelsk. Det er vores foretrukne metode for kontakt, da vi så har det hele på skrift og kan se datoer og hvad vi har aftalt.

 • CarCamper – webside: https://carcampa.com/
 • Parking Campanillas – webside : https://parkingcaravanascampanillas.es/
 • Parking Perales – webside : https://parkperales.com/
 • Seyla Autocaravanas – webside : https://acseyla.es/

For hvert firma kan du som sagt se de aktuelle priser og den service der tilbydes – og dette kan være utroligt varieret og man kan nogle gange overraskes over, hvad der er af muligheder.

Der er mange muligheder for langtidsparkering og vinteropbevaring rundt omkring i verden. Malaga i Spanien er ideelt for mange autocampister

Vi har langtidsparkering vores camper i Athen, Lissabon, Bilbao, og flere andre steder i verden de sidste 7 år, hvor vi har boet og rejst i vores camper. Vi vil gerne tænke på miljøet samtidigt, så vi bruger det så lidt som muligt, eller i nødstilfælde, hvor vi har haft brug for at være hjemme hos venner eller familie. Nogle gange befinder man sig langt væk i verden og det kan bare være den bedste og mest økonomiske mulighed.

Sydspaniens Malaga er ideelt for de fleste, der kører autocamper. Spanien er nok et af de lande, som de fleste nordiske autocampister og campister besøger. Og indenfor Spanien, så er Sydspanien det mest populære – og det kan ses i det antal af autocampere, der findes her fra mange Europæiske lande, inklusive Skandinavien.

Malaga har samtidigt også en enorm turist trafik via flyselskaber, så der er ofte tomme pladser, der flyver den ene eller anden vej fra den spanske storby. Så et fly kan fyldes en smule mere op, når nogle autocampister tager med.

Malaga er af mange grunde en ideel langtidsparkerings storby. Også fordi klimaet i vintermånederne er behageligt, selv for de autocampere, der langtidsparkeres udenfor.

Freelifer Autocamper Rejser Strande i Andalucien

Hurtig Opsummering

 • Hvorfor sætte autocamperen i vinterhi i Danmark, hvis man kan gøre det i Spanien?
 • Undgå at køre den lange tur hjem?
 • Få en billig flybillet til København, Århus, Billund eller Aalborg?
 • Og flyve ned igen i løbet af vinteren, så man får en smule D vitamin og lige så stille kan rulle i den retning man har lyst til – eller hjem til Danmark.
 • Plus, der er 24 timers vagt på og ofte også forsikring og gratis transit til og fra lufthavnen.
 • Flere langtidsparkering er ude eller inde og er begyndt at tilbyde mange ekstra ting : brusebad, fyld og tøm, rengøring af bilen, med mere
 • Priserne er meget fordelagtige og man sparer mange liters diesel ved turen hjem ,
error: