Freelifer Rejseblog: de 3 bedste snorkel steder i Sydspanien

Hvor findes de 3 bedste snorkel steder i Sydspanien?

Det kan være svært at finde rigtig gode steder at snorkle i Sydspanien. Vi både snorkler, undervandsjager og fridykker og har efterhånden set en stor del af Spaniens verden under vandet. Så hvis du også er vild med det, så deler vi vores allerbedste – top 3 – spots til snorkling i Sydspanien lige her 

HAVET HAR ALTID VÆRET EN DEL AF VORES REJSELIV

Som vi kører rundt i Spanien åbner landet sig mere og mere for os. Mulighederne træder pludselig tydeligere frem og vores ønsker om forskellige aktiviteter bliver mere tilgængelige. Hvis vi har lært noget gennem vores liv, ved at rejse og bo forskellige steder rundt i Danmark og resten af verden, så er det – at hvis tingene er mere tilgængelige så lykkes det oftere at bruge dem.

En stor del af tiden opholder vi os ved kysterne i Spanien, mod nord, øst og syd. Vi nyder også at være inde i landet og bjergene er smukke, men vandet har en dragene effekt på os og vi giver efter og tager den blå drøm til os. Gennem hele vores liv har vi brugt vandet på mange forskellige måder. Vi har fisket, svømmet, surfet, undervandsjaget, fridykket og meget andet.

Vi har været Spaniens kyst rundt adskillige gange og det kan være vanskeligt at finde de gode spots til snorkling. Udfordringerne kan være at vandet er mælkefarvet uden sigt på grund af, at det fine sand hvirvles rundt. Der kan være meget bådtrafik, som gør det ubehageligt at ligge og snorkle rundt og samtidigt er der nogle områder, hvor adgangsforholdene yderst vanskelige.

HER ER 3 SNORKEL SPOTS DU IKKE MÅ GLIP AF I SYDSPANIEN

I denne blog vil jeg beskrive 3 gode steder langs den Spanske sydkyst til snorkling og gøre det tilgængeligt for dig, så du også kan få fornøjelsen af det skønne blå middelhav. Nogle gange vil man gerne gemme det bedste til sidst, men det første sted er så godt at jeg ikke kan vente med at skrive om det.

VI STARTER MED DET BEDSTE SNORKEL SPOT I SYDSPANIEN

Almuñecar er en af mine helt store favoritter og nok det bedste sted på hele sydkysten at snorkle. Vandet er det meste af tiden klart med god sigtbarhed. Jeg har oplevet op til 30 meters sigt, men oftest er det omkring 10 meter, hvilket i sig selv er ret godt for sydkysten. Der er adgang til vandet fra flere punkter, men nemmeste er ved den østlige bugt i den lille by Cotobro og derefter snorkel du blot langs kysten mod Almuñecar. Du kan parkere ved vandet mellem Almuñecar og Cotobro og er du mere rutineret kan du gå i direkte i vandet herfra, hvis du tager den fine trappe ned til stenstranden.

HVORFOR ER DETTE STED ET GODT SNORKELSPOT?

Det der gør dette sted helt specielt er den massive tilgang af føde, der kommer forbi revet. Kort ude fra kysten falder havbunden drastisk og masser af fødeelementer føres op til overfladen, der er dog ikke mærkbar strøm. Der er mange stimer af småfisk i det åbne vand blandt andet boops og boga, der begge er byttedyr for de større fisk, der kommer forbi. Der kommer jævnlig stimer af yellowtail barracuda og amber jacks forbi.

På revet er der store stimer af sarpa salpa også kendt som dreamfish, fordi den kan indeholde euforiserende stoffer, som kan gøre indtagelsen til en ubehagelige oplevelse. Hvis du svømmer roligt kan du kommer meget tæt på dem og høre suset, når de synkront flygter. Har du gode øjne kan du spotte ottearmede blæksprutter på revet og sepiablæksprutter (cuttlefish) som skifter farve for øjnene af dig. Fiskerigheden er enorm og du er sikker på at få spændende oplevelser.

Men Sydspanien kan give dig oplevelser flere steder langs kysten, som skifter mellem klipper og strand og forskellige formationer både over og under vandet.

VORES SYDSPANSKE SNORKEL STED NUMMER TO BØR DU OGSÅ PRØVE

Playa Peñon del Cura er en lille strand, der ligger mellem Fuengirola og Mijas mod syd. Afkørslen er fra A-7 og du kan parkerer direkte ved vandet. På den lille klippepynt er der skønne formationer i vandet – flere steder er de bevokset med smukke søanemoner og fjerstøverorme under klippefremspringene. Du finder også en stor bestand af multer, der kommer og græsser på algerne.

Multerne er rigtig store i dette område og er spændende at observere lige indtil de får øje på dig. Der ligger tre-fire små pynter længere mod syd, disse er også interessante og flotte, men har vanskeligere adgangsforhold.

TOP 3 SNORKELS STEDER I SYDSPANIEN – SPOT NUMMER 3 ER NOGET SÆRLIGT

De sidste snorkelsted jeg er vild med, det finder du længst mod øst ved Faro de Cabo de Gata. Selve turen derud på vejen er fantastisk med mulig udsigt til flamingoer og fra fyrtårnet er der en spektakulær udsigt. Du kan parkere 200 meter før fyrtårnet med bugten lige foran dig.

På begge sider af bugten kan du snorkle og i dette område kan der opleves rigtig god sigt og helt blåt vand. I området mellem de store klippeblokke kan du se Sargos. I takt med de bliver større jo mere sky bliver de – de har trænet at overleve med alderen.

Er du god til at snige dig rundt om klipperne og kan dykke lidt ned kan du være heldig at se store eksemplarer, men bare for et kort øjeblik. De mange mindre klippestykker på bunden er et fint sted at finde ottearmede blæksprutter, der gerne viser farvedisplay som de langsomt bevæger sig rundt efter føde.

Jeg håber du får lyst til at komme i vandet og opleve den skønne verden under overfladen. Nu er der i hvert fald 3 smukke steder gjort tilgængelig for dig som er det første skridt på vejen. Nyd eventyret og god fornøjelse.

Skrevet af Annemette Kruse


Du kan også læse om første gang vi tog til Marokko med Autocamper fra Spanien
Du kan finde ud af mere om at tage med på vores skønne autocamper rejser lige her

DEL MED DINE VENNER HER

error: